logo en naam ouderkracht


Filosoferend met projectpartners in van Hinderpaal naar Mijlpaal ontstond het beeld van een "ouderkrachtcentrale". Daarover verder filosoferend met Fiet van Beek van de Eigen Kracht Centrale, bleef "ouderkracht" op zichzelf overeind. In het onderwijs heb je invalkrachten, hulpkrachten, leerkrachten en ..... ook ouderkrachten. Ouderkracht drukt hiermee de relevante samenwerking rond kinderen in het onderwijs uit. Het deelwoord "kracht" onderstreept de zelfredzaamheid van ouders. Om met Ludo Hardeman (Ouders aan zet) te spreken "..........".

Bij het ontwerp is uitgegaan van een krachtcentrale en kwam toen via kerncentrale-pijpen (te beladen) op een waterrad. Aangezien mensen, ouders voor 80% uit water bestaan, leek ons dit een relevant beeld. Het rad staat iets uit het lood. Wat we doen is mensenwerk, en een perfect rond rad vonden we daar niet bij passen. Het is handwerk wat we doen als ouders, met de bagage die we zelf hebben.

De letters van "Ouderkracht" staan in het Bauhaus-lettertype. Bauhaus, de kunstbeweging uit begin 20ste eeuw in Berlijn en omstreken, waar men via Gesamtkunstwerke van alles tot stand probeerde te brengen en te integreren vond ik ook wel passend.